
Recept za iskrice v očeh
Anatomija bonbona
- Ročno naslikana umetnina
- Čokolada z idealno stopnjo »hrska«
- Vrhunska polnila iz lokalnih in pravih sestavin, brez umetnih arom in dodatkov
Vsak bon bon je kot majhen planet s svojo zgodbo, sestavo, esenco in karakterjem. V osnovi gre za ročno narejene praline, ki pod kompleksnimi slaščičarskimi pogoji zrastejo v grižljaje polne eksplozije okusov. Vsaka sestavina za vsak okus je skrbno izbrana in predelana tako, da se ohrani njen polni okus in kakovost.
Z dobro zavihanimi rokami in s pomočjo slaščičarskih brbončic skujem idejo za zgodbo, motiv in okus bonbona.
Delo s čokolado je zahtevno – vsako odstopanje v temperaturi in vlagi lahko povzroči, da bonbon ne bo popoln. Da profesionalnost in preciznost okolja nekoliko uravnovesim, si v ozadju prižgem dobro glasbo in ujamem ritem kreative.
Nato pripravim kalupe, jih pobarvam z obarvanim kakavovim maslom, stopim čokolado in jo temperiram (najpomembnejši postopek pri čokoladi – zaradi njega se čokolada nežno stopi in ima značilen trsk ko jo zlomiš). Čokolado vlijem v kalupe in jo odlijem nazaj ven, da ostane samo lupinica
Sledi priprava svežih polnil, ki so tista, ki te ob ugrizu v bonbon vržejo s stola. V polnilo vmešam še dobro mero ljubezni, topline in igrivosti, ki se nato z vsakim ugrizom prenesejo nate. Polnila se stabilizirajo čez noč in počakajo, da jih zaključim.
Nov dan pomeni čas, da zaprem polnila s temperirano čokolado in pustim, da se čokolada strdi. Sledi trenutek, ko postane jasno, ali je vse šlo po načrtih. Najmanjše odstopanje v temperaturi, zračni vlagi ali kakovosti sestavin lahko pomeni, da pralina ne bo uspela, kot bi morala.
Trenutek, na katerega nestrpno čakam: praline kar same popadajo ven iz kalupa. Vsako posebej preverim in jo postavim v embalažo, ki se nato odpravi k tebi.
KARAKTER: NEUSTRAŠEN,
PREMIŠLJEN, ODKRIT
Ganaš pistacije in pistacijev
hrustljavček
(L, O)
KARAKTER: NOSTALGIČEN,
DOBRODUŠEN, POLN
Bananin žele in piškotek z
mlečno čokolado (L, G, O)
KARAKTER: ISKREN,
DUHOVIT, IZVIREN
Krema iz praženih mandljev in cel mandelj (O)
KARAKTER: ZAPELJIV,
STRASTEN, OMAMEN
Malinin žele, ganaš ruby čokolade in medeni hrustljavček (L, G, O)
KARAKTER: EKSOTIČEN,
GLASEN, ZAPELJIV
Yuzu ganaš bele čokolade in mango
ganaš bele čokolade (L)
KARAKTER: NAKLONJEN,
ZANESLJIV, PRECIZEN
Karamela s solnim cvetom in
burbonsko vanilijo (L)
KARAKTER: ODLOČEN,
KARIZMATIČEN, OGNJEVIT
Ganaš Single Origin 66% temne
čokolade Manjari z Madagaskarja (L)
KARAKTER: SVEŽ, SPROŠČEN,
ZASANJAN
Kalamansi žele in ganaš
mlečne čokolade z mandarino (L)
KARAKTER: SAMOSTOJEN,
POGUMEN, INOVATIVEN
Limetina karamela in ganaš
mlečne čokolade (L)
KARAKTER: DRUŽABNA,
EKSTAZNA
Kandirana višnja in višnjev ganaš z
višnjevim likerjem (L)
KARAKTER: ZAPELJIV,
NEŽEN, SVEŽ
Marelični žele in ganaš bele
čokolade z burbonsko
vanilijo (L)
KARAKTER: PREFINJEN,
SPROŠČEN, USTVARJALEN
Žele črnega ribeza in ganaš
temne čokolade s Cassis
likerjem (L)
KARAKTER: EKSOTIČEN,
POGUMEN, NAGAJIV
Pasijonkin žele, ganaš mlečne
čokolade in pasijonkin hrustljavček
(L, G, O)
KARAKTER: ZASANJAN, STRPEN,
NEŽEN
Limonin žele, cheesecake ganaš in
piškotek (L, G, O)
KARAKTER: IGRIV,
LJUBEZNIV, SPROŠČEN
Malinin ganaš z liofiliziranimi
koščki maline (L)
KARAKTER: BREZSKRBEN,
SAMOZAVESTEN
Ananasov žele in kokosov ganaš z
Malibu likerjem (L)
KARAKTER: DUHOVIT,
RAZIGRAN, ZVEST
Karamela in hrustljavček z
arašidi v temni čokoladi (L, O)
KARAKTER: ČEDEN, TOPEL,
VESEL
Jabolčni žele, ganaš bele
čokolade s cimetom in
rumom, lešnikov hrustljavček (L, G, O)
KARAKTER: IZZIVALEN,
RADOVEDEN, VELIKODUŠEN
Hruškin žele, ganaš mlečne
čokolade z ingverjem,
medeni hrustljavček (L, G, O)
KARAKTER: SAMOZAVESTEN,
PRIJETEN, ENERGIČEN
Lešnikova gianduja s celim praženim
lešnikom (L, O)
Alergeni: L – laktoza G – gluten O – oreščki
Naše paketke osvežujemo enkrat na mesec. Vsakič je na voljo nova kombinacija paketkov, tako da imaš priložnost preizkusiti prav vse. Prijavi se v naš klub ljubiteljev bonbonov in bodi med prvimi, ki izvejo za nove paketke. Zaloga izgine skoraj v hipu!
P. S.: želiš bonbone kupiti osebno? Med pogostimi vprašanji preveri, kje po Sloveniji jih lahko.
Za vas z veseljem pripravim tudi paketke z okusi po vaših željah in embalažo po meri ali z vašim logotipom. Obrnite se name za več informacij.
Bonbone z veseljem predstavim na vašem dogodku, pa naj bo to rojstni dan, poroka, krst ali poslovno srečanje, in jih umestim v zgodbo prireditve. Pišite mi in z veseljem ustvarim zgodbo za vas.
Piškotek | Trajanje | Opis |
---|---|---|
cookielawinfo-checbox-analytics | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics". |
cookielawinfo-checbox-functional | 11 months | The cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional". |
cookielawinfo-checbox-others | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other. |
cookielawinfo-checkbox-necessary | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary". |
cookielawinfo-checkbox-performance | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance". |
viewed_cookie_policy | 11 months | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
No products in the cart.
Explore Food Items