Čokolada + kreativnost

Kaj je Bon Bon?

Vsak bon bon je kot majhen planet s svojo zgodbo, sestavo, esenco in karakterjem. V osnovi gre za ročno narejene praline, ki pod kompleksnimi slaščičarskimi pogoji zrastejo v grižljaje polne eksplozije okusov. Vsaka sestavina za vsak okus je skrbno izbrana in predelana tako, da se ohrani njen polni okus in kakovost.

01

Z dobro zavihanimi rokami in s pomočjo slaščičarskih brbončic skujem idejo za zgodbo, motiv in okus bonbona.

02

Delo s čokolado je zahtevno – vsako odstopanje v temperaturi in vlagi lahko povzroči, da bonbon ne bo popoln. Da profesionalnost in preciznost okolja nekoliko uravnovesim, si v ozadju prižgem dobro glasbo in ujamem ritem kreative.

03

Nato pripravim kalupe, jih pobarvam z obarvanim kakavovim maslom, stopim čokolado in jo temperiram (najpomembnejši postopek pri čokoladi – zaradi njega se čokolada nežno stopi in ima značilen trsk ko jo zlomiš). Čokolado vlijem v kalupe in jo odlijem nazaj ven, da ostane samo lupinica

Kako nastanejo čokoladne praline

04

Sledi priprava svežih polnil, ki so tista, ki te ob ugrizu v bonbon vržejo s stola. V polnilo vmešam še dobro mero ljubezni, topline in igrivosti, ki se nato z vsakim ugrizom prenesejo nate. Polnila se stabilizirajo čez noč in počakajo, da jih zaključim.

05

Nov dan pomeni čas, da zaprem polnila s temperirano čokolado in pustim, da se čokolada strdi. Sledi trenutek, ko postane jasno, ali je vse šlo po načrtih. Najmanjše odstopanje v temperaturi, zračni vlagi ali kakovosti sestavin lahko pomeni, da pralina ne bo uspela, kot bi morala. 

06

Trenutek, na katerega nestrpno čakam: praline kar same popadajo ven iz kalupa. Vsako posebej preverim in jo postavim v embalažo, ki se nato odpravi k tebi.

Anatomija bonbona

Recept za iskrice v očeh

Anatomija bonbona

  •          Ročno naslikana umetnina
  •          Čokolada z idealno stopnjo »hrska«
  •          Vrhunska polnila iz lokalnih in pravih sestavin, brez umetnih arom in dodatkov 

OKUSI ČOKOLADNIH PRALIN

Vsak bonbon je svet zase

pistacija

Pistacija

KARAKTER: NEUSTRAŠEN, PREMIŠLJEN, ODKRIT

Ganaš pistacije in pistacijev hrustljavček
(L, O)

bananin piškotek

Bananin piškotek

KARAKTER: NOSTALGIČEN, DOBRODUŠEN, POLN

Bananin žele in piškotek z mlečno čokolado (L, G, O)

praženi mandelj

praženi mandelj

KARAKTER: ISKREN, DUHOVIT, IZVIREN

Krema iz praženih mandljev in cel mandelj (O)

ruby malinca

ruby malinca

KARAKTER: ZAPELJIV, STRASTEN, OMAMEN

Malinin žele, ganaš ruby čokolade in medeni hrustljavček (L, G, O)

tropikana

tropikana

KARAKTER: EKSOTIČEN, GLASEN, ZAPELJIV

Yuzu ganaš bele čokolade in mango ganaš bele čokolade (L)

slana karamela

slana karamela

KARAKTER: NAKLONJEN, ZANESLJIV, PRECIZEN

Karamela s solnim cvetom in burbonsko vanilijo (L)

madagaskar

madagaskar

KARAKTER: ODLOČEN, KARIZMATIČEN, OGNJEVIT

Ganaš Single Origin 66% temne čokolade Manjari z Madagaskarja (L)

citrus

citrus

KARAKTER: SVEŽ, SPROŠČEN, ZASANJAN

Kalamansi žele in ganaš mlečne čokolade z mandarino (L)

limetina karamela

limetina karamela

KARAKTER: SAMOSTOJEN, POGUMEN, INOVATIVEN

Limetina karamela in ganaš mlečne čokolade (L)

pijana višnja

pijana višnja


KARAKTER: DRUŽABNA, EKSTAZNA

Kandirana višnja in višnjev ganaš z višnjevim likerjem (L)

mična marelica

mična marelica


KARAKTER: ZAPELJIV, NEŽEN, SVEŽ

Marelični žele in ganaš bele čokolade z burbonsko vanilijo (L)

sočni črni ribez

sočni črni ribez


KARAKTER: PREFINJEN, SPROŠČEN, USTVARJALEN
Žele črnega ribeza in ganaš temne čokolade s Cassis likerjem (L)

strastna pasijonka

strastna pasijonka

KARAKTER: EKSOTIČEN, POGUMEN, NAGAJIV

Pasijonkin žele, ganaš mlečne čokolade in pasijonkin hrustljavček
(L, G, O)

limonin cheesecake

limonin cheesecake

KARAKTER: ZASANJAN, STRPEN, NEŽEN

Limonin žele, cheesecake ganaš in piškotek (L, G, O)

malina

malina


KARAKTER: IGRIV, LJUBEZNIV, SPROŠČEN

Malinin ganaš z liofiliziranimi koščki maline (L)

pina colada

piNa colada


KARAKTER: BREZSKRBEN, SAMOZAVESTEN

Ananasov žele in kokosov ganaš z Malibu likerjem (L)

čoko kikiriki

čoko kikiriki

KARAKTER: DUHOVIT, RAZIGRAN, ZVEST


Karamela in hrustljavček z arašidi v temni čokoladi (L, O)

zimska pravljica

zimska pravljica

KARAKTER: ČEDEN, TOPEL, VESEL


Jabolčni žele, ganaš bele čokolade s cimetom in rumom, lešnikov hrustljavček (L, G, O)

medena hruška

medena hruška

KARAKTER: IZZIVALEN, RADOVEDEN, VELIKODUŠEN

Hruškin žele, ganaš mlečne čokolade z ingverjem, medeni hrustljavček (L, G, O)

očarljivi lešnik

OČARLJIV LEŠNIK

KARAKTER: SAMOZAVESTEN, PRIJETEN, ENERGIČEN

Lešnikova gianduja s celim praženim lešnikom (L, O)

                                                                                                         Alergeni: L – laktoza G – gluten O – oreščki

Iščeš veganske okuse?

Čokoladna bonboniera meseca

Poišči svoj karakter v trgovini

Naše paketke osvežujemo enkrat na mesec. Vsakič je na voljo nova kombinacija paketkov, tako da imaš priložnost preizkusiti prav vse. Prijavi se v naš klub ljubiteljev bonbonov in bodi med prvimi, ki izvejo za nove paketke. Zaloga izgine skoraj v hipu!

P. S.: želiš bonbone kupiti osebno? Med pogostimi vprašanji preveri, kje po Sloveniji jih lahko.

Čokoladna bonboniera

Personalizirana poslovna darila

Za vas z veseljem pripravim tudi paketke z okusi po vaših željah in embalažo po meri ali z vašim logotipom. Obrnite se name za več informacij.

Catering in dogodki

Bonbone z veseljem predstavim na vašem dogodku, pa naj bo to rojstni dan, poroka, krst ali poslovno srečanje, in jih umestim v zgodbo prireditve. Pišite mi in z veseljem ustvarim zgodbo za vas.