
Recept za iskrice v očeh
Anatomija bonbona
- Ročno naslikana umetnina
- Čokolada z idealno stopnjo »hrska«
- Vrhunska polnila iz lokalnih in pravih sestavin, brez umetnih arom in dodatkov
Vsak bon bon je kot majhen planet s svojo zgodbo, sestavo, esenco in karakterjem. V osnovi gre za ročno narejene praline, ki pod kompleksnimi slaščičarskimi pogoji zrastejo v grižljaje polne eksplozije okusov. Vsaka sestavina za vsak okus je skrbno izbrana in predelana tako, da se ohrani njen polni okus in kakovost.
Z dobro zavihanimi rokami in s pomočjo slaščičarskih brbončic skujem idejo za zgodbo, motiv in okus bonbona.
Delo s čokolado je zahtevno – vsako odstopanje v temperaturi in vlagi lahko povzroči, da bonbon ne bo popoln. Da profesionalnost in preciznost okolja nekoliko uravnovesim, si v ozadju prižgem dobro glasbo in ujamem ritem kreative.
Nato pripravim kalupe, jih pobarvam z obarvanim kakavovim maslom, stopim čokolado in jo temperiram (najpomembnejši postopek pri čokoladi – zaradi njega se čokolada nežno stopi in ima značilen trsk ko jo zlomiš). Čokolado vlijem v kalupe in jo odlijem nazaj ven, da ostane samo lupinica
Sledi priprava svežih polnil, ki so tista, ki te ob ugrizu v bonbon vržejo s stola. V polnilo vmešam še dobro mero ljubezni, topline in igrivosti, ki se nato z vsakim ugrizom prenesejo nate. Polnila se stabilizirajo čez noč in počakajo, da jih zaključim.
Nov dan pomeni čas, da zaprem polnila s temperirano čokolado in pustim, da se čokolada strdi. Sledi trenutek, ko postane jasno, ali je vse šlo po načrtih. Najmanjše odstopanje v temperaturi, zračni vlagi ali kakovosti sestavin lahko pomeni, da pralina ne bo uspela, kot bi morala.
Trenutek, na katerega nestrpno čakam: praline kar same popadajo ven iz kalupa. Vsako posebej preverim in jo postavim v embalažo, ki se nato odpravi k tebi.
KARAKTER: ODKRIT
Ganaš pistacije in pistacijev
hrustljavček
(L, O, S)
KARAKTER: NOSTALGIČEN
Bananin žele in piškotek z lešnikom in
mlečno čokolado (L, G, O, S)
KARAKTER: ISKREN,
Krema iz praženih mandljev in cel pražen mandelj (O)
KARAKTER: ZAPELJIV,
Jagodna karamela in mandljev piškotek (O, S)
KARAKTER: EKSOTIČEN
Yuzu in mango
ganaš z belo čokolado (L, S)
KARAKTER: ZANESLJIV
Karamela s solnim cvetom in
burbonsko vanilijo (L, S)
KARAKTER: ODLOČEN
Ganaš 64% temne
čokolade Manjari z kakavovoih zrn z Madagaskarja (S)
KARAKTER: ZASANJAN
Kalamansi žele in ganaš
mlečne čokolade z mandarino, klinčki in cimetom (L, S)
KARAKTER: SAMOZAVEST
Limetina karamela in ganaš karamelizirane
mlečne čokolade (L, S)
KARAKTER: IGRIV
Ganaš karamelizirane bele čokolade in hrustljavček s kokicami (L, O, S)
KARAKTER: NEŽEN
Marelični žele in ganaš bele
čokolade z burbonsko
vanilijo (L, S)
KARAKTER: PREFINJEN
Žele črnega ribeza in ganaš
temne čokolade s Cassis
likerjem (S)
KARAKTER: NAGAJIV
Pasijonkin žele, ganaš karamelizirane mlečne
čokolade in pasijonkin hrustljavček
(L, G, O, S)
KARAKTER: STRPEN
Limonin žele, ganaš bele čokolade s kremnim sirčkom in mandljev piškotek (L, G, O, S)
KARAKTER: LJUBEZNIV
Ganaš temne čokolade z malino in koščki liofiliziranih malin v lupinici iz malinine čokolade (S)
KARAKTER: BREZSKRBEN
Ananasov žele in kokosov ganaš z
Malibu likerjem (L, S)
KARAKTER: ZVEST
Mehka karamela in arašidov hrustljavček (L, O, S)
KARAKTER: SRČEN
Jabolčni žele, ganaš bele
čokolade s cimetom in
rumom, lešnikov hrustljavček (L, G, O, S)
KARAKTER: IZZIVALEN
Hruškin žele, ganaš mlečne
čokolade z ingverjem,
medeni hrustljavček (L, G, O, S)
KARAKTER: ENERGIČEN
Lešnikova gianduja s celim praženim
lešnikom (L, O, S)
Alergeni: L – laktoza G – gluten O – oreščki S – soja
Naše paketke osvežujemo enkrat na mesec. Vsakič je na voljo nova kombinacija paketkov, tako da imaš priložnost preizkusiti prav vse. Prijavi se v naš klub ljubiteljev bonbonov in bodi med prvimi, ki izvejo za nove paketke. Zaloga izgine skoraj v hipu!
P. S.: želiš bonbone kupiti osebno? Med pogostimi vprašanji preveri, kje po Sloveniji jih lahko.
Za vas z veseljem pripravim tudi paketke z okusi po vaših željah in embalažo po meri ali z vašim logotipom. Obrnite se name za več informacij.
Bonbone z veseljem predstavim na vašem dogodku, pa naj bo to rojstni dan, poroka, krst ali poslovno srečanje, in jih umestim v zgodbo prireditve. Pišite mi in z veseljem ustvarim zgodbo za vas.
Piškotek | Trajanje | Opis |
---|---|---|
cookielawinfo-checbox-analytics | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics". |
cookielawinfo-checbox-functional | 11 months | The cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional". |
cookielawinfo-checbox-others | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other. |
cookielawinfo-checkbox-necessary | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary". |
cookielawinfo-checkbox-performance | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance". |
viewed_cookie_policy | 11 months | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
No products in the cart.
Explore Food Items